Kippensoep oma

Kippensoep oma is een heerlijke, traditionele soep die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke, smaakvolle soep oplevert. Deze kippensoep oma is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel peper
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Bak de kippenbouten in de oven gedurende 30 minuten.

3. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de uien, wortels, selderij, aardappelen, laurierblaadjes, zout en peper toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.

5. Voeg de gebakken kippenbouten toe en laat de soep gedurende 30 minuten zachtjes koken.

6. Verwijder de kippenbouten uit de soep en verwijder het vlees van de botten. Voeg het vlees terug toe aan de soep.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de kippensoep oma met een stukje brood.

Kippensoep oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven