Kippenpoten

Kippenpoten zijn een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. Ze zijn lekker knapperig van buiten en zacht en sappig van binnen. In dit recept worden de kippenpoten gebakken in een heerlijke marinade van knoflook, citroen en kruiden. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

– 8 kippenpoten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de knoflook, olijfolie, citroensap, oregano, tijm, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

3. Leg de kippenpoten in een ovenschaal en giet de marinade erover. Zorg ervoor dat de kippenpoten goed bedekt zijn met de marinade.

4. Bak de kippenpoten in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de kippenpoten met een salade of aardappelen.

Kippenpoten

Geef een reactie

Schuiven naar boven