Kippenmaagjes

Kippenmaagjes zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht uit de Franse keuken dat bestaat uit kippenmaagjes die worden gekookt in een saus van witte wijn, knoflook, ui, kruiden en room. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je met een aantal aardappelen of rijst kunt serveren. Hieronder volgt het recept voor kippenmaagjes.

Ingrediënten:

– 500 gram kippenmaagjes

– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 glas witte wijn
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kippenmaagjes toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel een paar minuten koken.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed.

6. Voeg de bloem toe en roer goed.

7. Voeg de room toe en roer goed.

8. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

9. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kippenmaagjes gedurende 20 minuten.

10. Serveer de kippenmaagjes met aardappelen of rijst.

Kippenmaagjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven