Kippenlever italiaans

Kippenlever Italiaans is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een heerlijke combinatie van kippenlever, ui, knoflook, witte wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram kippenlever
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1/2 kopje witte wijn
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kippenlever toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de tomatenpuree, witte wijn, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Verdeel de kippenlever over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kippenlever in ongeveer 15 minuten gaar.

6. Serveer de kippenlever Italiaans met een salade of aardappelpuree.

Kippenlever italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven