Kippenbouten oven

Kippenbouten oven is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke ovenschotel maken met kippenbouten, aardappelen, groenten en een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 4 kippenbouten
– 2 uien, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 wortels, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano)
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel mosterd
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

3. Voeg de uien, knoflook, aardappelen, wortels en tomaten toe aan de ovenschaal. Bestrooi met de kruiden naar keuze.

4. Meng de tomatenpuree, balsamicoazijn, honing en mosterd in een kom. Giet dit mengsel over de kip en groenten.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip en groenten in ongeveer 30 minuten gaar.

6. Serveer de kippenbouten oven met een frisse salade of een stukje stokbrood. Eet smakelijk!

Kippenbouten oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven