Kippenbouillon

Kippenbouillon is een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieke, smaakvolle bouillon die je kunt gebruiken als basis voor veel andere gerechten. Met deze recept kun je een heerlijke kippenbouillon maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Bak de kippenbouten in de oven gedurende 30 minuten.

4. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de uien, knoflook, wortels, selderij, laurierblaadjes, zout en peper toe.

5. Bak de groenten gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

6. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.

7. Voeg de gebakken kippenbouten toe en laat het geheel gedurende 30 minuten zachtjes koken.

8. Verwijder de kippenbouten uit de bouillon en voeg deze terug toe aan de soep.

9. Breng de soep op smaak met zout en peper.

10. Serveer de kippenbouillon met de kippenbouten.

Kippenbouillon

Geef een reactie

Schuiven naar boven