Kipgehakt

Kipgehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we kipgehakt, uien, knoflook, paprika, tomatenpuree en kruiden om een smaakvolle maaltijd te maken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer het met rijst, aardappelen of pasta voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram kipgehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel basilicum
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg het kipgehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm en basilicum toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het kipgehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

7. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer het kipgehakt met rijst, aardappelen of pasta.

Kipgehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven