Kipfilet stukjes

Kipfilet stukjes zijn een heerlijke en gezonde manier om een maaltijd te bereiden. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en groenten. In dit recept worden de kipfilet stukjes gebakken in een kruidige marinade en geserveerd met een frisse salade. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 4 kipfilet stukjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Voor de salade:

– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 komkommer, in blokjes gesneden
– 1/2 rode ui, in ringen gesneden
– 1/4 kopje fijngehakte koriander
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom.

3. Voeg de kipfilet stukjes toe en meng goed zodat de kipfilet stukjes goed bedekt zijn met de marinade.

4. Leg de kipfilet stukjes op een bakplaat en bak in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kip gaar is.

5. Terwijl de kipfilet stukjes bakken, maak je de salade. Meng de tomaten, komkommer, rode ui, koriander, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.

6. Serveer de kipfilet stukjes met de salade. Geniet ervan!

Kipfilet stukjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven