Kip tandoori is een klassieke Indiase gerecht dat wordt bereid met kip dat is gemarineerd in een kruidige yoghurt-kruidenmengsel en vervolgens geroosterd in een tandoor. Het resultaat is een heerlijk gekruide, sappige kip die perfect is als hoofdgerecht of als bijgerecht. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een smakelijke, authentieke Indiase maaltijd.
Ingrediënten:
– 1 kg kipdijfilet
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels garam masala
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels yoghurt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel chili poeder (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Meng alle kruiden en het zout in een kom.
2. Voeg de olijfolie, citroensap, knoflook en yoghurt toe en meng alles goed.
3. Voeg de kip toe en meng alles goed zodat de kip goed bedekt is met de marinade.
4. Laat de kip minstens een uur marineren.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
6. Leg de kip op een bakplaat en zet deze in de oven.
7. Bak de kip gedurende 25-30 minuten totdat de kip gaar is.
8. Serveer de kip tandoori met rijst of naanbrood.