Kip ragout

Kip ragout is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Franse saus die wordt gemaakt met kip, wortelen, uien, champignons, knoflook, witte wijn en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met rijst, pasta of aardappelen. Hieronder volgt het recept voor kip ragout.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de kipfilets toe. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de uien, wortelen, champignons en knoflook toe en bak de groenten 5 minuten mee.

3. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, tijm, rozemarijn en oregano toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Serveer de kip ragout met rijst, pasta of aardappelen.

Kip ragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven