Kip krokant schnitzel

Kip krokant schnitzel is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. De krokante korst en de sappige kip maken het een heerlijke maaltijd. In dit recept leer je hoe je de perfecte kip krokant schnitzel maakt.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 kopje paneermeel
– 1 kopje geraspte kaas
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje bloem
– 1/2 kopje paneermeel
– 1/4 kopje geraspte kaas
– 1/4 kopje boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Klop de eieren met de melk in een kom.

3. Meng in een andere kom de paneermeel, geraspte kaas, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

4. Leg de kipfilets in de eimengsel en laat ze een paar minuten weken.

5. Haal de kipfilets uit de eimengsel en leg ze in de paneermeelmengsel. Druk de kipfilets goed aan zodat ze goed bedekt zijn met het paneermeelmengsel.

6. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

7. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.

8. Leg de kipfilets op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar.

9. Serveer de kip krokant schnitzel met een salade of aardappelpuree.

Kip krokant schnitzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven