Kip kerrie

Kip kerrie is een heerlijke Indiase curry die gemakkelijk thuis te maken is. Deze kip kerrie is een milde, zoete en romige curry die heerlijk is met rijst of naanbrood. Het is een geweldige manier om kip te koken en het is een geweldige manier om je smaakpapillen te verwennen. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 kopje kokosmelk

– 1 eetlepel suiker

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de kip toe en bak deze 5-7 minuten, of totdat de kip gaar is.

4. Voeg de kurkuma, komijn, garam masala, chili poeder, tomatenpuree, kokosmelk, suiker, zout en peper toe en roer goed om.

5. Laat de kip kerrie 10-15 minuten zachtjes koken, of totdat de saus dikker wordt.

6. Serveer de kip kerrie met rijst of naanbrood.

Kip kerrie

Geef een reactie

Schuiven naar boven