Kip kerrie rijst

Kip kerrie rijst is een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is een combinatie van kip, rijst en een heerlijke kerriesaus. Het is een gerecht dat heerlijk smaakt en dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hieronder volgt een recept voor kip kerrie rijst.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 kopje water
– 2 kopjes rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi de kip met zout en peper en zet de bakplaat in de oven. Bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder en zout toe en bak dit nog een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens het water toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de rijst toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de gebakken kip toe en roer dit ook goed door.

6. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer de kip kerrie rijst met wat extra kerriepoeder en wat verse koriander.

Kip kerrie rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven