Kip kerrie ananas

Kip kerrie ananas is een heerlijke Indiase curry die een perfecte balans heeft tussen zoet en pittig. De combinatie van kip, kerrie en ananas maakt deze curry een heerlijke maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blikje ananasstukjes, uitgelekt

– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze tot ze gaar zijn.

3. Voeg de kerriepoeder, tomatenpuree, kurkuma, komijn, koriander, chili poeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de ananasstukjes toe en laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de kip kerrie ananas met rijst of naanbrood.

Kip kerrie ananas

Geef een reactie

Schuiven naar boven