Kip cordon bleu

Kip cordon bleu is een klassiek gerecht dat al jarenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijk gerecht dat bestaat uit kipfilet, ham en kaas. De kipfilet wordt gevuld met ham en kaas en vervolgens gefrituurd of gebakken. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd. Hieronder volgt het recept voor kip cordon bleu.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets
– 4 plakjes ham
– 4 plakjes kaas
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 kopje paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Klop de eieren met de melk in een kom.

3. Meng de paneermeel, zout en peper in een andere kom.

4. Leg de kipfilets op een snijplank en bestrijk ze met de olijfolie.

5. Leg een plakje ham en kaas op elke kipfilet.

6. Rol de kipfilets op en druk ze goed aan.

7. Haal de kipfilets door het eimengsel en vervolgens door het paneermeelmengsel.

8. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak ze in de oven gedurende 25 minuten.

9. Serveer de kip cordon bleu met een salade of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Kip cordon bleu

Geef een reactie

Schuiven naar boven