Kimchi

Kimchi is een Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, zoals kool, wortelen en knoflook. Het is een heerlijk, pittig gerecht dat een grote variëteit aan smaken en texturen biedt. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kimchi kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 krop Chinese kool

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels geraspte gember

– 2 eetlepels geraspte knoflook

– 2 eetlepels chili poeder

– 2 eetlepels rijstwijnazijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel sojasaus

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Snijd de kool in dunne reepjes en doe deze in een grote kom.

2. Voeg het zout, de suiker, de gember, de knoflook, het chili poeder, de rijstwijnazijn, de sesamolie en de sojasaus toe.

3. Voeg het water toe en meng alles goed door elkaar.

4. Laat de kimchi minstens een uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

5. Verdeel de kimchi over twee schone glazen potten en zet deze in de koelkast.

6. Laat de kimchi minstens twee dagen fermenteren voordat je het eet.

7. Geniet van je zelfgemaakte kimchi!

Kimchi

Geef een reactie

Schuiven naar boven