Kikkererwtenpasta

Kikkererwtenpasta is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte optie als je op zoek bent naar een snelle, maar voedzame maaltijd. De kikkererwtenpasta is een combinatie van kikkererwten, knoflook, olijfolie, citroensap, kruiden en verse groenten. Het is een heerlijke, vetarme maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor kikkererwtenpasta.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kopje gesneden cherrytomaten
– 1 kopje gesneden rode paprika
– 1 kopje gesneden courgette

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kikkererwten op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

4. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut.

5. Voeg de kikkererwten, citroensap, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de cherrytomaten, rode paprika en courgette toe en roerbak alles gedurende 5 minuten.

7. Serveer de kikkererwtenpasta warm.

Kikkererwtenpasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven