Kikkererwten marokkaans

Marokkaanse kikkererwten is een heerlijk gerecht dat een perfecte combinatie is van smaak en kleur. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt delen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, tomaten, komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Roerbak de ingrediënten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kikkererwten toe en roerbak nog eens 5 minuten.

4. Voeg vervolgens 1 kopje water toe en laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de marokkaanse kikkererwten met wat vers brood.

Kikkererwten marokkaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven