Kibbeling met rijst

Kibbeling met rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. De kibbeling is krokant en smaakvol, terwijl de rijst een heerlijke basis is voor het gerecht. Hier volgt het recept voor kibbeling met rijst.

Ingrediënten:

– 500 gram kibbeling
– 2 kopjes rijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kibbeling toe en bak tot deze krokant is.

4. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed om.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed om.

6. Laat het gerecht nog een paar minuten bakken tot de rijst warm is.

7. Serveer de kibbeling met rijst direct.

Kibbeling met rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven