Kibbeling beslag

Kibbeling is een heerlijk gerecht dat veel Nederlanders kennen. Het is een lekker gefrituurd visgerecht dat vaak wordt geserveerd met een lekkere saus. Het is een eenvoudig gerecht om te maken, maar het is belangrijk om het juiste beslag te maken om de kibbeling lekker knapperig te maken. Hieronder volgt een recept voor kibbeling beslag.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel komijnpoeder

– 1/2 theelepel gedroogde peterselie

– 1/2 kopje koud water

– 1/4 kopje melk

– 1 ei

Instructies:

1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.

2. Voeg het koude water, melk en ei toe en meng tot een glad beslag.

3. Laat het beslag minstens een uur rusten.

4. Verwarm de olie in een diepe pan.

5. Dip de visstukjes in het beslag en frituur ze in de olie tot ze goudbruin zijn.

6. Laat de kibbeling op keukenpapier uitlekken en serveer met een lekkere saus.

Kibbeling beslag

Geef een reactie

Schuiven naar boven