Kibbeh

Kibbeh is een Libanese gerecht dat bestaat uit een krokant buitenste laag van gemalen lamsvlees, kruiden en bulgur, gevuld met een mengsel van lamsvlees, ui, pijnboompitten en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je kibbeh kunt maken met een krokante buitenkant en een sappig, smaakvol vulling.

Ingrediënten:

– 500 gram gemalen lamsvlees

– 1 kop bulgur
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kop olijfolie

Bereidingswijze:

1. Doe het gemalen lamsvlees in een kom en voeg de bulgur, ui, pijnboompitten, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

2. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel tot een deeg.

3. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en maak er balletjes van.

4. Rol elk balletje uit tot een dunne plak en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bak de plakken in 10-15 minuten goudbruin in een oven van 180 graden Celsius.

6. Serveer de kibbeh warm met yoghurt of salade.

Kibbeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven