Ketjapsaus

Ketjapsaus is een heerlijke, zoete en pittige saus die vaak wordt gebruikt in de Indonesische keuken. Het is een combinatie van zoete sojasaus, palm suiker, knoflook, gember, sambal en andere kruiden. De saus is heerlijk bij gebakken of gegrilde vleesgerechten, maar ook bij rijstgerechten. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke ketjapsaus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels zoete sojasaus

– 2 eetlepels palm suiker

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gember, fijngehakt

– 1 theelepel sambal

– 1 theelepel ketoembar (korianderzaad)

– 1 theelepel komijnzaad

– 1 theelepel laos

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom.

2. Roer alles goed door elkaar.

3. Breng de saus aan de kook in een kleine pan.

4. Laat de saus op laag vuur 5 minuten koken.

5. Roer af en toe om te voorkomen dat de saus aanbrandt.

6. Laat de saus afkoelen en giet de saus in een schone fles.

7. Bewaar de saus in de koelkast.

De saus is nu klaar om te gebruiken. Geniet ervan!

Ketjapsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven