Ketchup

Ketchup is een veelgebruikt ingrediënt in veel gerechten. Het is een smaakmaker die je kunt gebruiken om je maaltijden een extra smaak te geven. Met dit recept kun je zelf ketchup maken, zodat je altijd een vers en smaakvol ingrediënt bij de hand hebt.

Ingrediënten:

– 2 blikjes tomatenpuree

– 1/4 kop witte wijnazijn

– 1/4 kop bruine suiker

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel knoflookpoeder

– 1/2 theelepel uienpoeder

– 1/4 theelepel paprikapoeder

– 1/4 theelepel cayennepeper

– 1/4 theelepel kruidnagel

– 1/4 theelepel gedroogde oregano

– 1/4 theelepel gedroogde basilicum

– 1/4 theelepel gedroogde peterselie

– 1/4 theelepel gedroogde tijm

– 1/4 theelepel gedroogde majoraan

– 1/4 theelepel gedroogde komijn

– 1/4 theelepel gedroogde koriander

– 1/4 theelepel gedroogde chilipeper

– 1/4 theelepel gemberpoeder

– 1/4 theelepel kaneel

– 1/4 theelepel nootmuskaat

– 1/4 theelepel zwarte peper

– 1/4 theelepel Worcestersaus

– 1/4 theelepel tabasco

– 1/4 theelepel honing

– 1/4 kop tomatenketchup

– 1/4 kop appelmoes

– 1/4 kop olijfolie

– 1/4 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed.

3. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

4. Bak de ketchup gedurende 45 minuten.

5. Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen.

6. Giet de ketchup in een pot en bewaar in de koelkast.

7. Geniet van je zelfgemaakte ketchup!

Ketchup

Geef een reactie

Schuiven naar boven