Kerststol

Kerststol is een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de kerstdagen. Het is een zoete cake gemaakt met kruiden, rozijnen, noten en suiker. Het is een heerlijk gebak dat perfect is om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Hieronder volgt een recept voor het maken van een heerlijke kerststol.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 2 eieren

– 2 theelepels kaneel

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel bakpoeder

– 100 gram rozijnen

– 100 gram gehakte noten

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels rum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de rozijnen, gehakte noten, melk en rum toe en meng alles goed.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de kerststol in de oven gedurende 45 minuten.

6. Laat de kerststol afkoelen en bestrijk de bovenkant met poedersuiker.

7. Serveer de kerststol met een kop warme chocolademelk of koffie.

Eet smakelijk!

Kerststol

Geef een reactie

Schuiven naar boven