Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes zijn een leuke en lekkere manier om de feestdagen te vieren. Met deze simpele stappen kun je in een mum van tijd heerlijke kerstkoekjes bakken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 100 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg het ei en vanille extract toe aan het boter-suiker mengsel en klop het geheel goed door.

5. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suiker-ei mengsel en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek met een kerstkoekjesvormpje koekjes uit.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

8. Laat de koekjes afkoelen en geniet van je zelfgemaakte kerstkoekjes!

Kerstkoekjes bakken

Geef een reactie

Schuiven naar boven