Kerstavond

Kerstavond is een speciale avond waarop het hele gezin samenkomt om te genieten van een heerlijk kerstdiner. Hieronder volgt een recept voor een traditioneel kerstdiner dat iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 kg kalkoen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kruiden (zoals tijm, rozemarijn, salie)
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel azijn
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snij de uien en knoflook fijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

6. Voeg de bloem toe en roer goed.

7. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

8. Voeg de mosterd, honing, azijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

9. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

10. Leg de kalkoen in een ovenschaal en giet de saus erover.

11. Zet de schaal in de oven en bak de kalkoen in ongeveer 1,5 uur gaar.

12. Serveer de kalkoen met de saus en aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Kerstavond

Geef een reactie

Schuiven naar boven