Kersen

Kersen zijn een heerlijke, zoete vrucht die een grote verscheidenheid aan gerechten kan maken. Van desserts tot salades, kersen zijn een veelzijdige ingrediënt die een heerlijke smaak en textuur aan elk gerecht toevoegt. In dit recept maken we een heerlijke kersen crumble met een knapperige korst en een zoete, sappige vulling. Het is een eenvoudig gerecht dat iedereen kan maken en dat zeker een hit zal zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kersen, gehalveerd en ontpit
– 1/2 kopje bloem
– 1/2 kopje bruine suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de kersen in een ovenschaal en strooi er de bloem, suiker, kaneel en zout overheen.

3. Giet de gesmolten boter over de kersen en meng alles goed.

4. Bak de kersen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de korst goudbruin is.

5. Serveer de kersen crumble warm met een bolletje vanille-ijs. Geniet ervan!

Kersen

Geef een reactie

Schuiven naar boven