Kerriesaus

Kerriesaus is een heerlijke saus die je kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een geweldige manier om je maaltijd een extra smaak te geven. Deze saus is heerlijk bij kip, rundvlees, vis of groenten. Met dit recept kun je een heerlijke kerriesaus maken die je bij elke maaltijd kunt serveren.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kopje kippenbouillon

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

3. Voeg de ui, knoflook, kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder, zout en peper toe en roer tot alles goed gemengd is.

4. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, citroensap en koriander toe en roer tot alles goed gemengd is.

5. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten koken.

6. Breng de saus op smaak met zout en peper.

7. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Kerriesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven