Kelp noodles

Kelp noodles zijn een gezonde en smakelijke optie voor een snelle maaltijd. Ze zijn gemaakt van zeewier en bevatten veel voedingsstoffen. Ze zijn ook glutenvrij en veganistisch. In dit recept worden de kelp noodles gecombineerd met een heerlijke saus van sojasaus, sesamolie, knoflook en gember. Het resultaat is een smakelijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 200 gram kelp noodles

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 teentje knoflook, geperst

– 1 theelepel geraspte gember

– 1 eetlepel olijfolie

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– Optioneel: 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de kelp noodles toe. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Giet de noodles af en spoel ze af met koud water.

3. Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan. Voeg de knoflook, gember en sesamzaadjes toe en bak deze 1 minuut.

4. Voeg de sojasaus, sesamolie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de kelp noodles toe en roer alles goed door elkaar. Laat de noodles nog 2-3 minuten bakken.

6. Serveer de kelp noodles met de saus en eventueel wat extra sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Kelp noodles

Geef een reactie

Schuiven naar boven