Keksi

Keksi is een Finse koekjessoort die al sinds de 19e eeuw wordt gemaakt. Het is een kruimelige koekjessoort die vaak wordt geserveerd met koffie of thee. Keksi is een heerlijk zoet en knapperig koekje dat gemakkelijk thuis te maken is. Hieronder volgt een recept voor het maken van Keksi.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram suiker
– 125 gram boter
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een kruimelig deeg wordt.

4. Voeg het ei en vanille extract toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Steek met een koekjesvormpje koekjes uit het deeg.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-15 minuten.

9. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Keksi

Geef een reactie

Schuiven naar boven