Kedgeree

Kedgeree is een klassiek Engels gerecht dat bestaat uit gekookte rijst, vis, eieren, uien en kruiden. Het is een heerlijk, voedzaam en eenvoudig te bereiden gerecht dat een geweldige maaltijd voor het hele gezin maakt. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kedgeree kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst

– 2 koppen water

– 2 eetlepels boter

– 1 ui, fijngehakt

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 koppen gekookte vis, zoals zalm of tonijn

– 2 eieren, hardgekookt en gehakt

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 2 eetlepels fijngehakte koriander

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Breng de rijst en het water aan de kook in een grote pan. Kook de rijst gedurende 10-15 minuten, of totdat de rijst gaar is.

2. Verwarm de boter in een andere pan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht is.

3. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, zout en peper toe aan de ui en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de gekookte vis toe aan de pan en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de eieren, peterselie, koriander, citroensap en olijfolie toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

7. Breng de kedgeree aan de kook en laat het gedurende 5 minuten koken.

8. Serveer de kedgeree warm met extra citroensap en olijfolie.

Kedgeree

Geef een reactie

Schuiven naar boven