Kastanjemeel

Kastanjemeel is een heerlijk glutenvrij meel dat je kunt gebruiken om allerlei lekkere gerechten te maken. Het is licht van smaak en heeft een licht zoete noot. Het is een perfecte vervanger voor tarwebloem en is een gezonde optie voor mensen met een glutenintolerantie. In dit recept gebruiken we kastanjemeel om een heerlijke cake te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kastanjemeel

– 1 kopje suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje olijfolie
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom het kastanjemeel, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de olijfolie, eieren, melk en vanille extract toe en mix tot een glad beslag.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

6. Laat de cake afkoelen en serveer met poedersuiker of vers fruit.

Kastanjemeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven