Kapsel is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen kan genieten. Hieronder volgt een recept voor kapsel.
Ingrediënten:
– 2 kilo aardappelen
– 2 uien
– 200 gram spek
– 2 eetlepels boter
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel nootmuskaat
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
2. Pel en snipper de uien.
3. Bak het spek in een koekenpan tot het knapperig is.
4. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.
5. Voeg de aardappelen toe en bak ze 5 minuten mee.
6. Voeg het spek, zout, peper en nootmuskaat toe en roer alles goed door elkaar.
7. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
8. Serveer de kapsel met een frisse salade.
Eet smakelijk!