Kangkung

Kangkung is een veelgebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken. Het is een knapperige groente die een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt kangkung gecombineerd met knoflook, chilipepers en een heerlijke saus om een smakelijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram kangkung
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 rode chilipepers, gehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Was de kangkung en laat het uitlekken.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak tot ze goudbruin zijn.

3. Voeg de kangkung toe en bak op hoog vuur gedurende 2-3 minuten.

4. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, zout en peper toe en roer goed om.

5. Laat nog 2-3 minuten bakken tot de kangkung gaar is.

6. Serveer direct.

Kangkung

Geef een reactie

Schuiven naar boven