Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze kaneelkoekjes zijn luchtig, knapperig en heerlijk gekruid met kaneel. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke kaneelkoekjes.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel kaneel
– 125 gram boter, op kamertemperatuur
– 125 gram suiker
– 1 ei
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.

3. Klop in een andere kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel.

4. Voeg het ei toe en klop het mengsel nog een paar minuten.

5. Voeg het bloemmengsel toe en meng het geheel goed.

6. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een bal.

7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

8. Steek met een koekvormpje koekjes uit het deeg.

9. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

11. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

12. Serveer de koekjes met een kopje thee of koffie.

Eet smakelijk!

Kaneelkoekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven