Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes zijn een heerlijk zoet ontbijt of tussendoortje. Deze kaneelbroodjes zijn gemaakt met een zelfgemaakte kaneelvulling en een luchtig deeg. Ze zijn heerlijk warm en krokant van buiten en zacht en zoet van binnen. Deze kaneelbroodjes zijn een perfecte traktatie voor elke gelegenheid.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 250 ml melk
– 50 gram boter
– 1 ei

Voor de vulling:

– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout, suiker en kaneel.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een glad deeg wordt.

4. Voeg de melk toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom.

7. Bestrijk het deeg met de vulling.

8. Rol het deeg op en snijd het in plakken van ongeveer 2 cm dik.

9. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Klop het ei los en bestrijk de plakken met het ei.

11. Bak de kaneelbroodjes in de oven gedurende 15-20 minuten.

12. Laat de kaneelbroodjes afkoelen en geniet ervan!

Kaneelbroodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven