Kalfszwezerik

Kalfszwezerik is een klassiek Belgisch gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van kalfsvlees, groenten en een saus die wordt gekruid met kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te bereiden is en dat een heerlijke maaltijd oplevert. Hieronder volgt een recept voor kalfszwezerik.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsvlees, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels selderij, in plakjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan. Voeg de uien, knoflook, wortels, selderij en tomaten toe en bak de groenten 5 minuten.

2. Voeg het kalfsvlees toe en bak het vlees 5 minuten.

3. Voeg de bloem, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de kalfszwezerik met aardappelpuree of rijst.

Kalfszwezerik

Geef een reactie

Schuiven naar boven