Kalfspoulet

Kalfspoulet is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaal of een feestelijke gelegenheid. Het is een gerecht dat veel smaak heeft en dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept wordt kalfspoulet gecombineerd met knoflook, uien, wortelen, tomaten en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 1 kg kalfsvlees
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het kalfsvlees toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de wortelen, tomaten, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Giet het kalfsvlees en de groenten in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 30 minuten gaar.

7. Serveer het kalfspoulet met rijst of aardappelen.

Kalfspoulet

Geef een reactie

Schuiven naar boven