Kalfsoester kerst

Kalfsoester kerst is een heerlijk en feestelijk gerecht dat perfect is voor de feestdagen. Het is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd tijdens kerst. Het is een mooi gerecht dat een combinatie is van kalfsoester, champignons, sjalotjes, witte wijn en room. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt het recept voor kalfsoester kerst.

Ingrediënten:

– 4 kalfsoesters
– 2 sjalotjes, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje room
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de sjalotjes en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de champignons toe en bak deze nog een paar minuten.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de witte wijn toe en roer goed.

6. Voeg de room, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

7. Leg de kalfsoesters in een ovenschaal en giet de saus erover.

8. Bak de kalfsoesters in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.

9. Serveer de kalfsoesters met de saus en geniet ervan!

Kalfsoester kerst

Geef een reactie

Schuiven naar boven