Kalfsmedaillon

Kalfsmedaillon is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je met een paar simpele ingrediënten kunt bereiden. Het resultaat is een sappig, smaakvol stukje vlees dat perfect past bij een aantal klassieke bijgerechten. Hieronder volgt het recept voor kalfsmedaillon.

Ingrediënten:

– 4 kalfsmedaillons
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

5. Bestrijk de kalfsmedaillons met de kruidenmengeling.

6. Leg de medaillons in een ovenschaal en bak in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het vlees gaar is.

7. Serveer met je favoriete bijgerechten.

Kalfsmedaillon

Geef een reactie

Schuiven naar boven