Kalfslapje

Kalfslapje is een heerlijk gerecht dat veel mensen graag eten. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een heerlijk kalfslapje kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfslapjes
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kalfslapjes toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de witte wijn en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Verplaats het gerecht naar een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten.

8. Serveer het kalfslapje met aardappelpuree of rijst.

Kalfslapje

Geef een reactie

Schuiven naar boven