Kaiserschmarren

Kaiserschmarren is een traditioneel Oostenrijks gerecht dat bestaat uit gebakken deeg dat in kleine stukjes wordt gescheurd en geserveerd met poedersuiker en appelmoes. Het is een heerlijk zoet gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of als dessert. Hier is een recept voor kaiserschmarren dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 250 ml melk

– 250 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels boter

– 1 theelepel zout

– Appelmoes

– Poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren in een kom en voeg de melk, bloem, suiker, boter en zout toe. Roer alles goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.

2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een kleine hoeveelheid boter toe.

3. Giet het beslag in de pan en bak het gerecht aan beide kanten goudbruin.

4. Scheur het gebakken deeg in kleine stukjes met twee vorken.

5. Serveer de kaiserschmarren met appelmoes en bestrooi het gerecht met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Kaiserschmarren

Geef een reactie

Schuiven naar boven