Kaiserbroodje

Een kaiserbroodje is een klassiek Oostenrijks broodje dat wordt geserveerd als ontbijt, lunch of snack. Het is een luchtig broodje met een krokant korstje en een zachte, licht zoete binnenkant. Het wordt vaak gevuld met ham, kaas, sla, tomaat en augurk. Hieronder volgt een recept voor het maken van een kaiserbroodje.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels sesamzaad

– 2 eetlepels maanzaad

– 2 eetlepels pompoenpitten

– 2 eetlepels lijnzaad

– Vulling naar keuze (ham, kaas, sla, tomaat, augurk, etc.)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de sesamzaad, maanzaad, pompoenpitten en lijnzaad toe en kneed het deeg nogmaals goed.

5. Laat het deeg 30 minuten rusten.

6. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit tot ronde plakken.

7. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bestrijk de plakken met wat water en bestrooi ze met wat zout.

9. Bak de plakken in een oven van 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten.

10. Haal de plakken uit de oven en laat ze afkoelen.

11. Beleg de plakken met de vulling naar keuze.

12. Serveer het kaiserbroodje warm.

Kaiserbroodje

Geef een reactie

Schuiven naar boven