Kaas uienbrood

Kaas uienbrood is een heerlijk en smakelijk brood dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte snack of lunch voor een drukke dag. Het is ook een geweldige manier om restjes kaas en uien te gebruiken. Met deze simpele stappen kun je een heerlijk kaas uienbrood maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 250 ml lauw water

– 100 gram geraspte kaas

– 1 ui, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie en het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Voeg de geraspte kaas en de fijngehakte ui toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee broodjes van.

5. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ongeveer een uur rijzen.

6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

7. Bak de broodjes in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de broodjes afkoelen en geniet ervan!

Kaas uienbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven