Japanse wokgroenten kip

Japanse wokgroenten kip is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een combinatie van kip, groenten en een heerlijke Japanse saus. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, in dunne ringen gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 paprika, in blokjes gesneden

– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden

– 200 gram shiitake-paddenstoelen, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels Japanse sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijnazijn

– 1 eetlepel honing

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel gedroogde chilipeper

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 eetlepel sesamzaadjes

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de kipblokjes toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortel en shiitake-paddenstoelen toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de sojasaus, rijstwijnazijn, honing, sesamolie, chilipeper, gemberpoeder, knoflookpoeder en sesamzaadjes toe en roer alles goed door elkaar.

4. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

5. Serveer de Japanse wokgroenten kip met rijst of noodles.

Japanse wokgroenten kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven