Japanse hotpot

Japanse hotpot is een heerlijke maaltijd die je met je vrienden en familie kunt delen. Het is een gerecht dat bestaat uit een kopje bouillon waarin je verschillende ingrediënten kunt koken. De ingrediënten kunnen variëren van vlees, vis, groenten, noedels en meer. Het is een leuke manier om samen te eten en te genieten van een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt een recept voor Japanse hotpot.

Ingrediënten:

– 1 liter kippenbouillon

– 200 gram kipfilet, in dunne plakjes gesneden

– 200 gram rundergehakt

– 200 gram shiitake-paddenstoelen, in dunne plakjes gesneden

– 200 gram Chinese kool, in dunne plakjes gesneden

– 200 gram taugé

– 200 gram udon-noedels

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels gember, fijngehakt

– 2 eetlepels knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels chilipeper, fijngehakt

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon in een grote pan aan de kook.

2. Voeg de kip, het gehakt, de paddenstoelen, de Chinese kool, de taugé en de noedels toe en kook alles gedurende 5 minuten.

3. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de gember, de knoflook, de chilipeper, de suiker, het zout en de olijfolie toe en kook alles nog eens 5 minuten.

4. Serveer de hotpot met wat extra sojasaus, rijstazijn, sesamolie, gember, knoflook, chilipeper, suiker en olijfolie.

Eet smakelijk!

Japanse hotpot

Geef een reactie

Schuiven naar boven