Jambalaya

Jambalaya is een kruidige, smaakvolle maaltijd die oorspronkelijk uit Louisiana komt. Het is een combinatie van rijst, kip, worst, groenten en kruiden. Het is een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Hier is een recept voor jambalaya dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 kopje kip, in blokjes

– 1 kopje worst, in blokjes

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel cayennepeper

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel zout

– 1 kopje rijst

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 kopje maïs

– 1 kopje gesneden tomaten

– 1 kopje gesneden groene uien

– 1 kopje gesneden koriander

– 1 kopje gesneden peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, kip en worst toe en bak tot de kip gaar is.

2. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, oregano, komijn en zout toe en roer goed.

3. Voeg de rijst, kippenbouillon, maïs, tomaten, groene uien, koriander en peterselie toe en roer goed.

4. Breng aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten.

5. Serveer de jambalaya warm met extra koriander en peterselie.

Jambalaya

Geef een reactie

Schuiven naar boven