Jalapeño

Jalapeño is een heerlijke, pittige peper die vaak wordt gebruikt in Mexicaanse gerechten. Het is een veelzijdige ingrediënt dat kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van dips tot tacos. In dit recept maken we gebakken jalapeño’s met kaas, een heerlijke snack die perfect is voor een feestje of als tussendoortje.

Ingrediënten:

– 8 jalapeño’s, gesneden in de lengte

– 1 kop geraspte cheddar kaas

– 1/2 kop bloem

– 1/2 kop paneermeel

– 1 ei, geklopt

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snij de jalapeño’s in de lengte en verwijder de zaadjes.

3. Meng de bloem, paneermeel, zout en peper in een kom.

4. Dip de jalapeño’s in het ei en vervolgens in het bloemmengsel.

5. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

6. Bak de jalapeño’s in de pan tot ze goudbruin zijn.

7. Leg de jalapeño’s op een bakplaat en bestrooi ze met de geraspte kaas.

8. Bak de jalapeño’s in de oven gedurende 10 minuten.

9. Serveer de jalapeño’s warm met een dip naar keuze.

Jalapeño

Geef een reactie

Schuiven naar boven