Jackfruit stoofvlees

Jackfruit stoofvlees is een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van zoete jackfruit, kruidige kruiden en smaakvolle groenten. Het is een geweldige manier om je maaltijd een vleugje exotisch te geven. Dit recept is een eenvoudige manier om jackfruit stoofvlees te maken.

Ingrediënten:

– 2 blikken jackfruit, uitgelekt

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden

– 1/2 kopje geroosterde amandelen

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje verse koriander, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de jackfruit, tomatenblokjes, erwten, kikkererwten, abrikozen, amandelen en kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de koriander toe en roer goed door.

7. Verdeel het stoofvlees over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het stoofvlees ongeveer 25 minuten.

8. Serveer het stoofvlees met rijst of een andere warme granen. Geniet ervan!

Jackfruit stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven