Jachtsaus

Jachtsaus is een klassieke saus die vaak wordt gebruikt bij wildgerechten. Het is een heerlijke saus die gemaakt wordt met een combinatie van boter, bloem, bouillon, wijn, kruiden en specerijen. De saus heeft een rijke, volle smaak die perfect past bij wildgerechten zoals hertenbiefstuk, konijn of eend. Hieronder volgt een recept voor jachtsaus dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kopje kippenbouillon

– 1/4 kopje droge witte wijn

– 1/2 theelepel tijm

– 1/2 theelepel rozemarijn

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de bloem en boter 1 minuut bakken.

3. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

4. Voeg de wijn, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

5. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de jachtsaus bij wildgerechten.

Jachtsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven